Савез организација бубрежних болесника Србије

Заједно за здравији живот

О нама

Савез организација бубрежних инвалида Републике Србије основан је 5. фебруара 2006. године и окупља слободно удружене организације бубрежних болесника, особе на хемодијализи, трансплантиране, бубрежне инвалиде на перитонеумској и кућној дијализи и хроничне бубрежне инвалиде са територије Републике Србије. Савез је основан са циљем да побољша услове живота особа на дијализи и подигне свест о свим проблемима бубрежних болесника.

Савез окупља 29 локалних удружења са око 5.000 чланова, а функцију председника обавља Сања Бојић. Ради остваривања својих циљева Савез прикупља податке о свим бубрежним болесницима, обједињује и координира рад локалних организација, ради на унапређењу права у области социјалне, здравствене и правне заштите и сигурности својих чланова, иницира, помаже и прати рад научних скупова и предавања на тему нефропатије, дијализе и трансплантације и иницира и реализује многе друге активности које имају за циљ да побошљају живот бубрежних болесника.

Међу најзначајним резултатима Савеза и локалних удружења су издавање часописа „Дијализа”, одржавање едукативних форума, учешће у реализацији кампање за промоцију трансплантације „ПРОДУЖИ ЖИВОТ”, учешће у реализацији кампање „БУДИ ДОНОР-ПОСТАНИ ХЕРОЈ”, организовање предавања и едукативних скупова, хуманитарних акција и друго.

  Председник Савеза: Сања Бојић

  Потпредседници: Александар Николић и Снежана Станковић

  Секретар: Бранкица Ђурић

  Чланови Извршног одбора:

  Маринко Дивјак, председник ИО
  Велибор Славић
  Јелена Јовановић
  Зоран Манојловић,
  Раде Павловић,
  Јелена Тодић
  Едиб Џскић

  Чланови НО:

  Слађана Арнаутовић
  Бранислава Даниловић

  Дијализни центри

  • Београд, Дом здравља “др Милорад Влајковић“, Барајево , Светосавска 91 
  • Општа болница Врбас, др Милана Чекића 4
  • Општа болница Нови Пазар, Генерала Живковића бр. 1 
  •  Дом здравља Тутин, Богољуба Чукића 12
  Scroll to Top